home

Medelhavet för dina fötter

 Lägenhet uthyres i Roquebrune Cap Martin i Frankrike

När vi köpte vår lägenhet var vi nogräknade. Läget betydde allt och vi reste upp och ned för Rivieran innan vi hittade det perfekta stället – Roguebrune Cap Martin. Vi ville ha nära till bad, service och vacker havsutsikt. Allt det finns med råge i vår lägenhet. Utsikten rakt ut är palmer, strandpromenad och Medelhavet.

Det finns alltid något att titta på vid frukost och kvällsdrink - båtar, badande, promenerande. Det är Medelhavet för dina fötter.

Till höger när vi tittar ut sträcker sig halvön Cap Martin, med villor från Belle Epoque och Le Corbusiers promenad längs den klippiga strandlinjen. Efter en halvtimme rundar vi udden och skymtar Monaco med lyxkryssarna på redden utanför.  

Till vänster har vi utsikt mot Menton och Italien. Till centrala Menton är det till fots ca 30 minuter längs strandpromenaden. Till brödbutiken varje morgon är det 5 minuter och lika långt till den lilla speceributiken. På ca 20 minuters promenadavstånd finns den stora matvaruaffären Marché U. Alldeles nära finns många restauranger och kaféer. 

Huset är det vita med blå markiser som syns mitt på bilden  med bergen i bakgrunden. Det är ett snyggt och välhållet hus. Lägenheten ligger två våningar upp. Hiss förstås. Nu till det invändiga. Redan innanför dörren i entréhallen möter en första glimt av det stora blå. Badrummet är fräscht och helkaklat. Vardagsrummet har hel glasad vägg mot terrassen och Medelhavet. Matplats och ny vit lädersoffa, bäddbar med två sängplatser för den som får besök. 45 tums TV för vinter- och höstkvällar.

Sovrummet ligger lugnt mot baksidan. Det har en rymlig garderob längs ena väggen och glasade dörrar till balkong och vy mot bergen. Här finns det luftkonditionering, bra för varma nätter. Köket är väl fungerande med ny kyl-frys, spis, tvättmaskin, diskmaskin, mikro och i övrigt full köksutrustning. Även här utgång till balkong. Lägenheten är totalt på 46 m2. 

Menton-Roquebrune är ett samhälle som lever hela året. Klimatet är milt, även för Sydfrankrike med citronfest redan i februari.  Inom nära bilavstånd finns ett rikt utbud av spännande utflyktsmål.   Runt hörnet finns bergsbyar som t ex Roquebrune Village (nåbart till fots), Gorbio, S:t Agnes och Eze;  storstäder  som Nice och Monaco;  Ligurien/ italienska Rivieran med t ex San Remo. Tåg och buss gör att man kan klara sig utan bil. Bussen från flygplatsen i Nice stannar ca hundra meter bort från porten. Men för den som har bil finns parkering på gatorna i närheten och det kostar inget. ( avgift dock på Promenad du Cap Martin/strandvägen.)

Vi hyr helst ut längre sammanhängande perioder. Här nedan är våra priser för olika perioder. Om du är intresserad kontaktar du mig på 0046 (0) 70 670 56 25 eller e-post sven.wiberg@kvalitet.se. Nästa steg är att jag skickar ett avtal.  För att bokning skall vara definitiv erläggs en reservationsavgift om 2000 kr, som räknas av mot hyran, men ej återfås vid ev. avbokning. Resterande hyra samt deposition erläggs ca 1 månad  före tillträde. Depositionen för ev skaderisk utgör 3 000 kr och återfås inom ca två veckor efter hyresperiodens utgång. Priserna inkluderar el och övrig drift. WiFi/fiber  finns och 45 tum TV med brett utbud av kanaler. Städning och lakan/handdukar ingår ej och kan ej ordnas. Lägenheten lämnas i städat skick. Ej djur, ej rökning. 

Under lågsäsong ( november-mars): 

4 veckor 17 600 kr, 3 veckor 13 800 kr, 2 veckor 9 600 kr, 1 vecka: 5 200 kr. 

Under mellansäsong ( april, maj, juni, september, oktober): 

4 veckor 24 000 kr, 3 veckor 19 000 kr,  2 veckor 13 800 kr, 1 vecka 7 200 kr.

Under högsäsong ( juli, augusti): 

Juli:  4 veckor 36 000 kr, 3 veckor 29 000 kr, 2 veckor 20 000kr, 1 vecka: 10 500 kr.

Augusti: 4 veckor 30 000 kr, 3 veckor 23 500 kr, 2 veckor 16 000 kr,  1 vecka 8 500 kr.

Kontakt:

E-post: sven.wiberg@kvalitet.se 

Tel: 0046(0)70 670 56 25

©2013  www.kvalitet.se